Sunday 20 September 2009

Carciuma si Coaforul

Sunt doua lumi absolut fascinante, cu legile lor proprii, spatii exclusiv rezervate unei jumatati din populatie. Sau celeilalte. Adevaratul potential al masculinitatii/feminitatii il regasim in cele doua locasuri de cult.

Femeile nu vor intelege vreodata de ce partenerii de viata isi regasesc rostul de a fi in bodega din colt, dupa cum barbatii nu vor putea pricepe cum o vopsea de par si zece bigudiuri pot alina dureri nestiute.

Cand barba-su sta ore-n sir la Fane la Bufet, discursul Maricicai e plin de epitete total diferite de cele pe care i le aplica "baietii". Cand se intoarce acasa pe cele sapte carari, Nelu devine din animal salbatic (paraleu, tigru)- domestic (bou, magar, porc).

Cand Maricica petrece cateva ore la Cosmetica, impartasind cu surata cosmeticiana ultimele noutati (in limbajul lui Nelu - barfe), Nelu o ia la trei pazeste ca se moteaza ca sa-i faca ochi dulci lui Costel, vecinul de palier, sa-l faca pe el de ras in scara blocului.

Maricica si Nelu sunt totusi un cuplu fericit. Ei au inteles ca fiecare are nevoie de spatiul sau personal in care sa-si dezvolte adevarata natura, fara a-l sufoca pe celalalt, fara a-i impune propriile valori. Maricica a fost o data la carciuma, a strambat din nas la vederea "betivanilor" si s-a dus ata la Coafor. Nelu si-a luat inima in dinti si s-a dus sa-si faca pedichiura. Dupa zece minute in care a invatat despre alaptat, screening de col si durata variabila a menstruatiei s-a intors val vartej la Carciuma.

Maricica si Nelu si-au redescoperit pasiunea pe care n-au mai trait-o din tinerete. Sambata, cand ea se intoarce de la Cosmetica si el de la Bar se plimba la brat prin Cismigiu admirand statornicia copacilor si verdele crud al ierbii.


P.S. Gigel, fiul lor, nu mai e un chiulangiu. Anul acesta a fost de fapt premiantul clasei iar peste vara a muncit, economisind bani ca sa-si cumpere primul moped.

1 comment:

  1. Şi tu vezi lumea, ca şi mine, urmuzian : mai departe de această frontieră nu poate ajunge nimeni...

    ReplyDelete