Monday 7 September 2009

Marcu isi amintea ca il intalnisera pe Averescu inainte de Anul Nou pe o strada cu case ingropate in omat pana la prasele.
- Marcule ori ti s-au intersectat neuronii ori ti i-ai pus pe bigudiuri, marai Bratu. Cu Averescu ne-am intalnit asta vara la chefu lu' Porcu, eram toti facuti manga in afara de voi doi. Va auzeam ca prin ceata cum criticati nu stiu ce ratiune pura si practica. Ce ba ne invata ala pe noi cum sa gandim, cand el n-a iesit din satu' ma-si toata viata.
- Mai Misule, intai citeste si pe urma da-ti cu parerea. Oricum pe Averescu l-am intalnit prima oara asta iarna; la petrecerea de care vorbesti eram prieteni de mult, era cred a noua sau a zecea intalnire cu el.
- Ai ca ma superi Dane, acu' ma faci betiv sau cum? La Porcu la sindrofie l-am vazut prima oara in viata mea, ce ceapa ma-si.
- Ai dreptate Misule, ceda Marcu insa stia ca are dreptate. Se intreba cum amintirile se puteau distorsiona atat de adanc in mintea unei persoane suferind de alcoolism. Cum trasele neuronale capata directii surprinzatoare terminandu-se intr-un fel de ciorba de memorie.

...

- Dane, trezeste-te
- Ce.. ce vrei?
- Hai ma ca ne asteapta Averescu sa mergem la teatru.
- Vine si Bratu?
- Care Bratu?
- Misu Bratu.
- Ce-ai visat ma? Care Misu? Hai mai repede ca intarziem.

2 comments: