Sunday 6 September 2009

Scrisoare catre Timotei

Nu mai e mult si soarele va apune. Ii scriu acum lui Timotei, lui Tom asa cum ii spun prietenii adevarati, cei ce locuiesc pe arca aceluia cu cartile, pentru ca mi-as dori ca azi sa se culce devreme si sa adoarma de cum pune capul pe perna, si apoi sa viseze, iar dimineata visele sa-i fie implinite deja.

Timotei poate dormi linistit, pentru ca asa cum Iri ii spunea candva, lumea ii multumeste pentru ca a infrumusetat-o. Timotei poate dormi linistit pentru ca asa cum So ii spunea candva poate sa alerge pe nori, sa le mangaie pufosenia si sa se joace cu ei. Tom a facut chiar mai mult, a scris despre ei si despre mierea care curge din astrul ceresc care-i insoteste in calatoria lor. Timotei poate dormi linistit...Si poate visa frumos...Si visele i se pot implini...

Timotei poate dormi linistit pentru ca se poate scutura de regrete, de tristeti, de anxietati, de rusini, de vinovatii, de pierderi. Se poate dezbraca de ele ca de niste haine. Stiu, Timotei ca ti-au tinut de cald uneori, au avut rolul lor in viata ta, atunci cand infrigurat cautai un adapost si nimeni nu-ti deschidea usa iar mainile iti erau legate de sfori nevazute. Dar acum ai descoperit ca franghiile au cazut ca si cum n-ar fi existat vreodata, iar hainele nu-ti mai tin de cald, iti sunt doar poveri care te ingreuneaza. Smulge-ti acum haina regretelor, vezi ce usor te simti fara ea? Iar acum scoateti- le pe celelalte, una cate una...Stiu, n-ai fi crezut sa mai fii vreodata Timotei. Erai cand Timotei deprimatul, cand Timotei neputinciosul...acum esti doar tu insuti.

Cat priveste hainele, tu decizi ce sa faci cu ele, le poti pastra in lada cea veche si imbraca din nou cand vei simti nevoia, le poti da altcuiva, ori le poti arde pentru totdeauna. Te rog un singur lucru. Lasa-le in anticamera in seara asta, nu le lua cu tine in dormitor. Pentru a nu-ti frig totusi, imbraca-te cu haine pe care le-ar imbraca Timotei implinitul, Timotei zambitorul, Timotei sufletistul, Timotei fericitul; iarasi e alegerea ta, poate fi o alta haina.

Iar dimineata povesteste-mi visele, sau spune-mi ca ti s-au implinit.

1 comment:

  1. Îţi mulţumesc, dragul meu prieten. Sunt flatat că un om atât de talentat şi de nobil se gândeşte la mine. Şi pui totul pe un plan mitic. În acest context, te văd ca pe Apostolul Pavel...

    ReplyDelete