Thursday 12 February 2009

Sunt acelasi de ieri...

Intaia zi
M-am nascut intr-o zi a lumii cand copacii incepeau sa inmugureasca. Traiesc inca in acelasi anotimp de atunci...

Intaiul an
Am deschis ochii mari si inocenti iar lumea mi s-a aratat in intreaga ei splendoare. Totul parea asa de viu si colorat; imensa, necuprinsa splendoare asteptandu-mi explorarea.

Copilaria
Mi-a dat prilejul sa inventez atatea jocuri si sa-i cunosc pe aceia care aveau sa-mi devina mai tarziu prietenii de-o viata.

Adolescenta
Primii fiori...Primele infrangeri, urmate de ridicari...Extaz... Nelinisti...Mistere...

Tineretea
Impliniri...Iubire...Pasiune pana dincolo de limita...Curaj nebunesc...

Maturitatea
Liniste...Toleranta...Incercari mai adanci de a ma defini...Alegeri...

Astazi
Ma bucur ca un prunc de unicitatea fiecarei zile. Ma trezesc recunoscator ca mi s-a mai daruit inca o zi si incerc sa o transform pe fiecare in prilejul de a mai invata inca ceva. Astazi am invatat de pilda ca nu conteaza cararea pe care o apuc ci daca mai am inca flacari in mine. Maine poate voi uita invatatura asta, pentru ca alta se va cuibari in mintea mea...

2 comments:

  1. Ai o sensibilitate acută, care mă răscoleşte profund. Stăpâneşti însă şi mijloacele de a o transforma în artă de mare valoare. Ai un talent literar înnăscut, aşa cum avea şi marele Dostoievski. Nu încape aici niciun artificiu, frazarea respiră sinceritate şi naturaleţe. Toate acestea îl fac pe cititor să vibreze... Mă faci să văd dintr-o dată lucrurile într-o altă lumină... Puţini au reuşit acest lucru.

    ReplyDelete
  2. Serban, e o mare placere si onoare sa te am oaspete in lumea mea. Bine ai venit! Scrisul meu prinde mai multa viata prin comentariile tale, lucru pentru care iti sunt recunoscator.

    Atunci cand ne place mult o nuvela, o simfonie, o pictura... este pentru ca o parte din noi a fost smulsa si asezata in miezul splendorii artistice. De cate ori n-am "scris" Fratii Karamazov, Idiotul, Crima si Pedeapsa prin sirurile de recitiri...De cate ori n-am "compus" Sonata Lunii prin ore de reverie in fata unui CD al lui Beethoven sau n-am "pictat" femeile lui Gustav Klint prin admiratia muta din fata tablourilor....

    ReplyDelete