Monday, 20 April 2015

Limoncelia

In Limoncelia nu existau locuri de parcare sau garaje. La intrarea in orasel erau numeroase semne 'Nu opriti', totusi neatentia sau curiozitatea ii faceau pe unii sa opreasca. Masinile se evaporau in momentul in care erau oprite. Nimic altceva nu disparea, astfel ca bietii soferi si pasageri ramaneau uneori cu geamantane, cu skiuri, cu barci ori cu te miri ce alte obiecte pe care le transportau pe jos pana la intrarea sau iesirea din Limoncelia.

Primarul Limonceliei a decis sa aloce considerabile fonduri unui grup de cercetatori care sa studieze insolitul fenomen. Cercetatorii au venit cu un autobuz vechi si foarte uzat menit sa fie aruncat intr-un cimitir de masini. Acesta a fost doar inceputul unui tip special tip de turism, multi dintre cei ce si-au radiat masinile le-au adus  in Limoncelia.

Cercetatorii au organizat tot felul de experimente: au scos ori au adaugat tot felul de piese din masini inainte de a le opri, le-au modificat pe altele, le-au cerut pasagerilor sa intreprinda diverse actiuni, au facut experimente cu mijloace de transport in comun, cu sarete, carute, calesti.

Oglinzile, ori mai bine zis lipsa lor au facut o diferenta. Vehiculele fara oglinzi nu au disparut. Cercetatorii au observat mai departe ca in Limoncelia nu existau nici un fel de obiecte care ar putea crea reflectii - oglinzi, geamuri, ape, televizoare, gadgeturi.

Dupa cateva discutii cu localnicii cercetatorii au realizat ca acestia nu intelegeau ce inseamna a minti, a insela, a fura, a barfi, a invidia, a uri, a se razbuna, smd.

Un colegiu  a fost infiintat in vecinatatea Limonceliei pentru Limoncelieni. O data ce toti au trecut examenele, nici o masina nu a mai disparut din Limoncelia.
No comments:

Post a Comment